Tuesday, April 6, 2010

Chai!




I love Chai.
In fact, I love making it a little more than having it.
I follow each process of its preparation very carefully. From chopping ginger to mixing all the spices.
You should measure each ones to be the right amount – If cardamom is not enough, it would lose the Chai flavor and too much clove would spoil the harmony ...

The most exciting part starts when you finally add milk in to a pan.
You are not allowed to care anything but to watch the heat.
You shouldn’t boil the milk and have to cut it just before the bubbling starts.

In that moment, I cannot help holding my bless.
It is as if entire universe exists in the small pan and nowhere else...

For all these attention, the result you get is always, amazing.

I used to like having Chai with Jaggery(coconut sugar), but I recently discovered that having a plain Chai with dates( if possible, the one with orange peel) is just awesome!

Please try Chai at euphorium tea salon!

私はチャイが大好きなのですが、飲むほうよりむしろ作るほうが好きかもしれません

子供の頃スリランカに来ると、いつも親戚のお家で入れてくれるしょうがをたっぷり入れた紅茶にミルクを混ぜた紅茶が出てくるのが、とても楽しみでした
その頃の田舎のおうちではどこも薪を使って煮炊きしていたので、その少し煙たい香りがしみこんだ紅茶の味も、思い出すとちょっと切なくなるような懐かしい思い出です

子供の頃は、自分の中で『スリランカ』と『日本』というあまりにも違う文化を、うまく消化できずに悩んでいたことがありました
ハーフ特有のアイデンティティ確立における悩み、というべきもの
けれどもそんなある日、友達に『みどりちゃんのおうちで飲む紅茶はとっても美味しい』といわれた時、とたんに気持ちが楽になりました

美味しいものには、大人でも子供でも、日本でも外国でも、みんな一瞬で『ぱーん』と乗り越えさせてしまう力があるんだな、と、大人になった今でも、良くそんなことを感じます

と、またまた脱線が長くなっちゃいましたが...

ユーフォリアムでは、新鮮なスパイスとフレッシュミルクを使ってChaiをお淹れしていますので、ぜひぜひお試しください
また、ご自宅でお手軽に本格的なChaiが楽しめる三角TeaBagもご用意しております
香りがとっても良くて、自分でスパイスを調合する手間要らずのすぐれものです!

ちょっと前まであれだけ暑かったのに、何だか雨季が早く来てしまったような…
このまま雨が多いようだと、気温も下がって体調を崩しちゃうこともあるんですよね

Chaiは自然な生薬で淹れたお茶、アーユルヴェーダ医学的にも『体調のバランスを整える』といわれています

ミルクも入って栄養補給にもばっちりで 病気の予防の強いみかたです

ぜひお試しください

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